Kezdő barkácsolás – Mire lesz szükséged?

Sokan szeretnek otthon saját kezűleg készíteni használati tárgyakat, például asztalt, tároló dobozokat, széket és még sokminden mást is. Ha Te is ezek közé az emberek közé tartozol, de nem vagy biztos benne, hogy minden szükséges felszereléssel rendelkezel vagy szeretnél tartozni, de nem tudod, hogy hol kezd, akkor ez pont neked szól.

Bemutatjuk, hogy milyen alap felszerelésekre és eszközökre lesz szükséged.

Először is szükséged lesz egy megfelelő munkapadra, amely stabil, biztonságos alapot ad. Ilyen lehet például a Master 200 és 600, állítható magasságú munkapadok. A magaságállításnak köszönhetően mindig beállíthatod a számodra megfelelő, ergonomikus pozíciót attól függetlenül, hogy ülve vagy állva dolgozol. 

Két MDF szorítópofa alkotja a munkafelületet, melyek közül az elülső pofa forgató karok  segítségével állítható. A két tekerőfogantyú egymástól függetlenül is működik, így nemcsak párhuzamos hanem különböző formákat is rögzíteni tudunk a szorítópofák közé. A váz erős és stabil, mely könnyen és gyorsan összecsukható és kis helyen is elfér. Beépített szerszámpolccal rendelkezik, hogy kényelmesen tárolhasd a szerszámaidat, amikor éppen nincsen rájuk szükséged.

.                                           

 

A megfelelő munkapad megléte után, következhetnek a kézi, elektromos és egyéb szerszámok.

 

Kéziszerszámok közül szükséged lehet kalapácsra, vésőre, különböző fűrészekre, kézi gyalura, csiszolólapra és csiszolófára, mérőszallagra, harapófogóra, derékszögre és vízmértékre is. Továbbá még jó ha az alapkészleted részét képezi egy kézi csavarhúzó, különböző típusú fogók, satupad, valamint egy fázis ceruza. 

Elektromos kéziszerszámoknál a megfelelő alapkészletbe tartozik a fúrógép, csavarozógép és a különböző fűrészek, mint például a dekopírfűrész vagy a körfűrész. 

A Wolfcraft fúrógép befogó segítségével a munkaasztalhoz rögzíthetjük a fúrógépet, aminek a tokmányába így különböző szerszámokat befogva élezhetünk, csiszolhatunk vagy akár polírozhatunk.

 

A szükséges szerszámok beszerzése mellett, még ajánlott a védőruházat is, ha nagyobb volumenű munkának szeretnél neki állni, de kisebb munkák esetében is ajánlott védőruházat viselése.