Műhely kiválasztása és berendezése

Akár rendelkezel már egy műhellyel, amelyet felújítanál vagy csak most szeretnéd kialakítani a számodra tökéletes műhelyt, segítünk, hogy ez megvalósulhasson. Bemutatjuk, hogy hogyan alakítsd ki a számodra tökéletes műhelyt!

Első és talán az egyik legfontosabb, hogy megtaláld a helyet, ahova félrevonulva, nyugodtan, kedvedre barkácsolhatsz. Ha otthonodban tervezed kialakítani műhelyszobádat, akkor érdemes olyan helyet találnod, ahol az esetleges zajok nem fog zavarni senkit sem, valamint nem lesz folyamatosan átjárás a szobán, így nem lesz széthordva mindenféle törmelék az otthonodban. Az otthonod mellett a kertben kialakított műhely is remek megoldás lehet, hiszen itt biztos nem fogsz senkit sem zavarni, egy dologra azonban érdemes már korán gondolni, még pedig arra, hogy télen ezt a helyiséget fűteni kell. 

A megfelelő helyiség megtalálása után következhet a világítás, amely szintén egy nagyon fontos szempont. A már meglévő fő fényforrás mellett, érdemes beszerezned még kisebb lámpákat, fénysorokat is, hogy biztos jól láss barkácsolás közben. 

A hely kérdést és a fényeket pár kipipálhatod, ezek után jöhetnek a bútor, amelyek nem csak a műhelyed rendszerezésében segítenek, de még a biztonságod megőrzésében is segítenek. A hely nagyságától függően választhatsz több fajta műhelybútor közül, melyek segítségedre lesznek a szerszámaid, eszközeid rendszerezésében. Helymegtakarításban segítségedre lehetnek a különböző típusú, színű és méretű falra szerelhető / akasztható szekrények. A különböző gurítható és álló fiókos szekrények, valamint a rendszerezés maximalizálása érdekében a fiókokba való rendszerezők. 

Még több tipp a biztonságod megőrzése érdekében: 

  1. mindig ügyelj rá, hogy minden elektromos vezeték és berendezések megfelelően legyenek földelve
  2. figyelj arra, hogy gyermekeid vagy hozzátartozóid gyermekei ne tudjanak felügyelet nélkül bemenni a műhelybe
  3. minden szerszámot úgy pakolj el, hogy rajta legyenek a megfelelő védőtokok, és ha teheted akkor zárd be az ajtót is